top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Øyvannet

Oppdatert: 22. feb. 2022

Så var tiden inne for februarturen vår. Denne gangen fikk vi bare til en overnatting, men det er bedre enn ingenting. Vi var begge ivrige etter å komme oss ut på tur igjen, siden vi begge har kjøpt oss nye telt siden sist. Jeg hadde et Helsport Reisfjell SL 2 som jo egentlig var veldig fint, men jeg har aldri blitt fortrolig med det. Teltet manglet vestibyle noe jeg anser som både viktig og kjekt. Vi har vært ute i mye regn og da er det fint å kunne kle av seg det våte før man går inn i sovedelen. Ingvild hadde et alt for stort Bergans Trollhetta 4 hun drasset på, så det var på tide å finne et mindre.


Valget mitt falt på Sydvang Skaring SL 2 og Ingvild kjøpte et Helsport Lofoten SL 2 Camp. Superfine telt begge 2, den største forskjellen er at Helsport teltet kan åpnes helt i fronten.


Men, tilbake til turen..... Vi kjørte opp til parkeringen før Ulevann/urdevann. Jeg gikk på truger med pulk, mens Ingvild tok ski denne gangen. Vi endte opp med å gå 4 km fra parkeringsplassen og det var litt tyngre enn jeg hadde regnet med. Lenger enn hva vi trodde på forhånd og et par seige bakker. Men bare deilig å bli skikkelig sliten! Siste 50 meterne bakset vi ut i våt og tung snø og tråkket dypt gjennom. Mildværet hadde startet å tære på snøen og det var hele 22 grader VARMERE på natten, enn hva vi hadde for bare 4 uker siden. Vi tråkket ned snøen der vi skulle sette opp teltene og gikk på vedjakt mens snøen "satte" seg. Sanke ved med truger/ski i våt snø var også en bra treningsøkt! Utfordrende å finne noe tørt, men vi fikk da fyrt opp et bål til slutt. Vi må jo si at selv om det var gøy å være på tur i -20 grader sist, var det utrolig deilig å ikke måtte kle på seg alt man har denne gangen.


Natten ble som den stort sett pleier, Ingvild sov godt imens jeg knapt sov i det hele tatt. Vet ikke hvorfor det er slik, men jeg stresser ikke med det. Jeg ligger godt og jeg slapper av så det får holde.


Vi våknet til kjempefint vær på lørdag. Sol og mildt, hva mer kan man ønske seg. Ingvild lå i teltåpningen og leste og drakk kaffe, mens jeg fyret litt bål og koste meg i solen. Frokosten drøyde vi lenge med og vi pakket ikke sammen før ved 13-tiden. Ingen av oss som ville hjem. Det ble en fin og rolig tur tilbake til bilen og vi møtte merkelig nok knapt ett menneske.






127 visninger0 kommentarer

Kommentare


bottom of page