top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Ytre Langvann og Goliaten - Solotur

Oppdatert: 22. feb. 2022

Ingvild hadde ikke mulighet til å bli med på tur i mai, så da ble det solotur igjen. Nå begynner jeg å få såpass mange måneder på rad med overnatting, så kan ikke bryte "streaken" min nå. Jeg hadde ikke helt bestemt meg for om jeg skulle ta en eller to netter da jeg dro, men endte opp med å ta to. Jeg hadde med meg nok med mat og bok å lese i, så jeg endte opp med å kose meg glugg i hjel som vanlig.


Jeg kjørte til Landfalltjern og parkerte der fredag ettermiddag og derfra gikk jeg til Ytre Langvann. Jeg gikk via litt mindre kjente og opptråkkede stier, men brukte kartapp hele tiden. Hva skulle man gjort uten den? Turen ble på litt over 5 km.



Ved Ytre Langvann fant jeg meg en fin leirplass. Dette stedet hadde jeg klart å finne bilder av på Instagram før jeg dro. Jeg pleier å søke opp vannene vi skal til på Instagram og Facebook for å se om jeg klarer å finne bilder av fine leirsteder. Jeg visste jo at dette vannet var lite og at det ikke var så mange muligheter rundt dette vannet, men det var ingen andre der.



Jeg hadde med meg et nytt telt for å teste denne helgen. Har kjøpt et billigtelt, som i tillegg var på salg hos 123friluftsliv.no for en tid tilbake. Teltet er av typen Naturehike CloudUp2 og veier 1,7 kg med footprint. Man kan bruke teltet med eller uten yttertelt og det går også an å slå opp ytterteltet først om det regner. Det fikk jeg faktisk testet dag 2. Det er et 2 mannstelt, men da bør man være skikkelig gode venner og det bør være godt vær da forteltet ikke er særlig stort. Teltet var helt supert det, lett å slå opp og veldig god sittehøyde.


Dag 2 var det litt duskregn og jeg satt lenge og vurderte om jeg skulle dra hjem eller bli en natt til. Bestemte meg rimelig fort for å ta en natt til. Jeg kunne gjerne blitt på samme sted en natt til, men sånn for å gjøre noe, så bestemte jeg meg for å gå til Goliaten. Her snakker vi kun et steinkast unna, men da fikk jeg da rørt meg litt. Gikk helt i enden av Goliaten og fant meg en fin plass der, nesten helt i vannkanten. Det ble en sen frokost/lunsj etter at jeg hadde fått opp teltet igjen. Prøvde meg på å steke lapper for Mona Cathrin og Edvin skulle komme på besøk, men det ble et mislykket forsøk og måtte bare gi opp. Etter litt småregn hele dagen, klarnet det opp timen før de kom, så vi fikk en fin ettermiddag i solen. Mona Cathrin hadde med seg mat til seg selv, så da tok vi middagen sammen, det var veldig hyggelig. Etter at de hadde gått fortsatte jeg å lese i boken min og så en serie eller 2 på telefonen.


Søndag morgen etter frokost, var det bare å pakke sammen leirplassen og traske tilbake til Landfalltjern.







86 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page