top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

West Higland Way - Skottland - Dag 5

Oppdatert: 17. jul.

Tyndrum – Kingshouse 31 km

Det ble en ganske så søvnløs natt på oss begge i natt, men vi kom oss da opp ved 07 tiden og avgårde rundt 09 i dag også. Været var overskyet på starten, men en behagelig temperatur å gå i. På starten gikk vi veldig i kø, men med vårt tempo hadde vi snart alle bak oss. Nå var det flott natur, masse fjelltopper og grønnkledde åser å se. Vi tok en kaffepause på Bridge of Orchy Hotel før vi gikk videre mot Inveroran. Det var en lang bakke ned mot hotellet der, og her tok vi igjen en stor gruppe med folk. Det var litt løs steinmasse på stien, og nok en gang tok jeg meg i å tenke at det må være at vi kommer fra Norge som gjør utslaget. Folk gikk så himla sakte! Til og med en guide som sa til meg "look at you go?!?!" Jeg orket ikke å forklare at dette var ganske så normalt tempo for min del :P På vei ned mot Inveroran Hotel begynte det å regne, og innen vi kom helt frem, plaskregnet det. Vi gikk inn på hotellet og kjøpte oss en suppelunsj.




Da vi var ferdige med maten regnet det ennå mer, så nå var det bare å finne frem regnponchoen. Den ponchoen var faktisk veldig god å gå med, det ble ikke så klamt. Nå startet delen av turen som jeg hadde sett frem til, nemlig Rannoch Moor, en virkelig vill og uberørt del av høylandet, men dessverre så vi ikke stort. Det striregnet og blåste og tåken lå tett, så det var bare å krumme nakken og tråkke på. Dette var ikke tiden for å stoppe opp og nyte utsikten.



Vi kom frem til Kingshouse Hotel og like før hotellet er det et lite skogholt hvor vi slo opp teltene våre. Her ble vi ganske mange etterhvert, med det var veldig god plass her, så vi lå ikke oppå hverandre. Nok et sted som ønsker hikers velkommen, så her var et eget anlegg med toaletter og dusjer og i baren på hotellet solgte de litt sandwicher og diverse drikke som man kunne ta med. Det var også mulig å spise middag der, men da måtte man ha bestilt bord på forhånd.



Etter at teltet var slått opp, var det godt å få tatt seg en kattevask og skiftet til tørt tøy. Jeg begynte å bli ganske så kald etter flere timer i regn og vind. Jeg hadde gledet meg til å se de mange rådyrene som vandrer rundt hotellet, men jeg så selvfølgelig ingen, Ingvild så en. De blir matet på dagtid, så det er vel mest da de er der.



13 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page