top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

West Highland Way - Skottland - Dag 4

Oppdatert: 17. jul.

Ardleish – Tyndrum 24,8 km

Denne dagen startet vi med å forsove oss litt, så vi kom oss ikke av gårde før kl 10. Vi våknet til blikkstille vann og strålende sol. Det var bare så fantastisk flott!!!



Vi hadde bare kommet oss litt opp første bakken før vi møtte en vennlig skotte som fortalte at når vi kom på toppen av bakken, måtte vi gå til venstre og gjennom en port, for der var det et flott utkikkspunkt. Så da måtte vi jo det selvfølgelig.



Kl 11 kom vi frem til Beinglass Campsite hvor vi hadde planer om å kjøpe oss litt mat i restauranten. Men pga at vi hadde kommet oss litt sent avgårde, var vi så "heldige" at vi traff akkurat på den timen hvor kjøkkenet var stengt. Vi fikk kjøpt oss en kaffe og en brus og et kakestykke i kiosken som vi nøt i solsteiken. Etter Beinglass var det mye oppover og gårsdagen satt nok mere i bena enn hva jeg trodde. Varmt var det også, så det ble litt krabbefart opp enkelte bakker. Vi fant oss en liten gressflekk på toppen av en bakke hvor vi laget oss litt lunsj og kaffe og fikk fylt på med litt væske igjen, så etter dette gikk alt så mye bedre. Nå åpnet landskapet seg mer igjen og nå var det tydelig at vi nærmet oss det skotske høylandet. Vi gikk igjennom mange sauefarmer og hogstfelt og en del opp og ned. Vi gikk også under en gammle jernbanebro som visstnok har vært med i Harry Potter filmene. Da føttene verket godt kom vi frem til Strathwilliam Wigwam, en liten campingplass på en gård som har en liten gårdsbutikk/cafe. Denne var stengt (kansje på tide å ta ned all reklamen siste km før), men det var jeg heldigvis forberedt på. Heldigvis var det noen benker der, så vi fikk tatt oss en liten sanckspause før vi tråkket på videre.




I det vi passerte et skilt hvor det sto at "this is one of the wettest parts of Britain" begynte det å duskregne litt. Men heldigvis ble det ikke noe verre enn duskregn. På slitne føtter kom vi frem til By the Way Tyndrum hvor vi hadde leid oss en campinghytte. Været i Skottland kan jo være uforutsigbart, så hytten var leid med tanke på å kunne ha mulighet til å tørke utstyr underveis. Nå hadde vi jo ikke hatt noe regn frem til nå, så det slapp vi jo. Men vi fikk oss en deilig og varme dusj - herregud så deilig det var!!!



Vi tuslet inn til sentrum og gikk på Real Food Cafe hvor vi spiste middag. Det var så mye mat, at du ser knapt at vi har rørt maten på før og etter-bildene. Etter middag gikk vi bort på The Green Welly Stop hvor vi handlet noen frysetørkede middager og mer plaster, før vi trakk oss tilbake til campinghytta og lading av alle våre enheter.





14 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page