top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

West Highland Way - Skottland - Dag 2

Oppdatert: 17. jul.

Drymen – Sallochy Campsite 20,8 km

Vi pleier vanligvis ikke å komme oss opp så tidlig på disse turene våre, men på denne turen var vi nødt til det. Mange folk som går samme ruten og det kan jo fort bli litt kamp om de beste plassene å campe på. Vi sto opp kl 07, kom oss av gårde litt før 09. Været var grått og en veldig høy luftfuktighet og temperaturen lå på rundt 13 grader.



I dag visste vi at kom til å bli en slitsom dag da vi skulle opp og over Conic Hill. Vi gikk gjennom masse flotte beiteområder og masse sau og enkelte steder var det en del knott om vi stoppet opp. Turen opp Conic Hill ble en real svettefest!!! Ganske bratt og steinete, men ikke teknisk vanskelig. Stien går ikke opp på selve toppen, men litt på siden, så man har valget om å gå opp en avstikker for å komme dit. Da skydekket var lavt og sikten dårlig, valgte vi ikke å gå opp, men fortsatte bare rett ned. Her var det nylagt sherpasti/trapp mesteparten av veien. Jeg var veldig spent på hvordan knærne kom til å håndtere dette, for det var ganske langt ned, men det gikk over all forventning. Her gikk man litt i kø for Conic Hill er et yndet utfartssted på en søndag.




Vi kom ned til Balmaha litt over kl 12 og gikk på Oak Tree Inn og spiste deilig lunsj. Det var ikke særlig varmt å sitte der, så vi spiste fort og gikk på en liten kiosk/butikk og kjøpte inn litt snacks og mer plaster. Vi gikk ned til en park og kokte oss litt kaffe og plastret føttene på nytt, før vi gikk videre.



Så var tiden inne for å starte å gå langs Loch Lomond og det var virkelig en flott tur. Vi gikk helt i vannkanten bortover og det var mange fine små sandstrender. Her starter også No Campingzone, det vil si at Wild camping er ikke lov langs store deler av Loch Lomond, det er kun lov til å campe på dedikerte steder som man må forhåndsbooke. Plutselig snudde været, solen tittet frem og temperaturen steg betraktelig og med ett var alle strende fulle av folk. Vi gikk forbi Cashel Camping hvor vi stoppet og kjøpte oss en is og litt å drikke i kiosken før vi gikk videre til Sallochy Campsite hvor jeg hadde booket plass til oss. Dette er en ubetjent campingplass som har 10 lochside pitches og en del plasser på en gressplen lenger inn. Jeg hadde booket plass nummer 3 langs vannet, kjempefin plass, med god plass til 2 telt. Det var ikke noe kiosk eller servering der, men toaletter og rennende vann, bare det er luksus på tur. Vi fikk opp teltene, vasket oss litt og bare satt i solen og nøt livet lenge. Etter hvert ble det middag ala real turmat og tidlig kvelden.





11 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page