top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Veslevannet - røysjømarka

Marsmåned lakker & lir mot slutten og det var på tide å komme seg ut på tur igjen. Jeg og Ingvild har ikke hatt så mange turene sammen i vinter, men endelig skulle vi få til en overnatting sammen. Men det er ikke alltid planer går som planlagt, så det ble en solotur på meg igjen. Egentlig skulle vi ut ved et vann ikke så langt fra der Ingvild bor, men da får vi spare det til en annen gang. I stedet fikk jeg Jan Ivar til å kjøre meg til Røysjøbommen og derfra gikk jeg videre til Veslevannet. Det er 2 Veslevannet rett ved hverandre i Røysjømarka, men det er kun ett av de det er lov til å campe ved. Jeg har vært der på rekognosering etter teltplasser på sommeren, men da er det ingen flate steder som egnet seg. Men med snø så regnet jeg med at det nå skulle gå fint, og det gjorde det. Det var ikke store avstandene å snakke om akkurat, kun 1.1 km fra Røysjøbommen, men tungt nok med 15 cm tung våt nysnø og 18 kg på ryggen. Hadde med meg truger og de måtte på de siste 200 meterne.


Vel nede ved vannet, fant jeg meg fort en fin plass å ligge. Dessverre var det rett under en stor furu, og snøen som falt fra furua, klasket i telttaket ganske så mange ganger i løpet av kvelden og natten. Skvatt bra de første gangene! Det sluddet og regnet hele natten, så ytterduken på teltet var full av kondens på morgenen. Men i innerteltet var det stort sett tørt heldigvis. Jeg sov godt hele natten, var våken ved 07 tiden, men sovnet igjen og sov til 10!


Jeg pakket sammen og var klar til å gå hjemover ved 1230 tiden. Jeg vurderte lenge om jeg skulle be Jan Ivar hente meg igjen, men tenkte at jeg tar det som trim med tanke på langturen vi skal på i mai (West Highland Way, Skottland). Veien fra Knutestulen mot Kniveåsen var ikke kjørt på en stund, og det fristet lite å labbe med truger 4 km hjem i den tunge & våte nysnøen. Dermed gikk jeg Røysjøveien ned til Skoger og via Lindum hjem. Det ble en del lenger, men gikk nok allikevel raskere. Med 18 kg på ryggen, 6.4 km og relativt raskt tempo på asfalt ble det en grei treningsøkt.


Med denne turen i boks, kan jeg nå feire 4 år med minst en overnatting ute hver måned! Kan ikke gi meg nå!


Ikke akkurat flest bilder fra denne turen siden det var så vått.







64 visninger2 kommentarer

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page