top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Trestikle - Røysjømarka

Abstinensene begynte å bli store og februar går mot slutten, så da var det bare å komme seg ut. Det ble en solotur denne gangen da Ingvild er syk og ikke var sikker på om hun fikk det til siste helgen i måneden. Da var det bare å bråbestemme seg søndag, hive tingene i sekken og legge i vei. Jeg fikk Jan Ivar til å kjøre meg til Røysjøveien (like nedenfor Knutestulen) og gikk til Trestikle derfra.



Siden dette ble en bråbestemt tur, var planleggingen deretter..... Glemte å spise før jeg dro, så det ble tungt å gå oppover bakkene med tung sekk på ryggen! Det er lenge siden jeg har gått med sekk og i tillegg hadde jeg med noe ved. Men det var bare et par km å gå, så jeg overlevde. Kom frem til Speiderodden ved Trestikle før det ble mørkt, satte fra meg sekken og gikk litt rundt for å finne den beste plassen å slå opp teltet. Fant et fint sted med fin utsikt over vannet. Jeg visste det skulle snø og blåse en del (litt av grunnen til at jeg ville sove ute), så jeg passet på at trærne så robuste ut, har lite lyst til å få et tre over teltet midt på natten.



Da teltet var oppe laget jeg meg det som alltid må være med på tur, nemlig en kaffe og Baileys og gikk for å fyre opp et bål. Trestikle ligger i et naturreservat, så det er ikke lov til å knekke grener av trær eller sage ned busker. Jeg hadde som sagt med meg litt ved samt at det lå igjen litt ved fra noen andre. I tillegg var det et dødt tre som hadde blåst over ende og knekt mange greiner på vei ned, så det var ingen problem å få til et bål. Satt ute ved bålet i en times tid, men da ble snøværet tett og vinden økte på, så jeg krabbet inn i teltet. Der skiftet jeg til tørt tøy fra topp til tå så jeg ikke skulle bli kald. Jeg fikk testet min nye Kovea cap heater, en enklere og rimeligere varmesak enn fireball som Ingvild har. Det er rett og slett bare en aluminiumssak som man setter oppå gassbrenneren, den har et varmeskjold på baksiden, så den styrer varmen mot deg. Den funket helt supert, men jeg vil nok ikke ta den med inn i innerteltet da den bare ligger løst oppå brenneren. Mulig det hadde vært bedre om man har brenneren fra Kovea, da tror jeg den passer bedre.


Heldigvis hadde jeg med meg en bok, for telefonen min skjedde det plutselig noe med. Plutselig levde den sitt eget liv og snakket for seg selv! Jeg hadde tydeligvis fått på en funksjon for blinde og skjønte ikke hvordan jeg skulle få deaktivert det. Det resulterte i at det å ta bilder, ble et mareritt. Jeg fikk tatt noen få, men det krevde mye innsats og vill trykking. Så det ble ingen film på meg, men fikk lest masse.


Jeg har jo hatt store problemer med søvn disse årene jeg og Ingvild har holdt på med dette, men det har tydeligvis endret seg kraftig! Jeg la meg ca 2330, våknet av en alarm på telefonen 0900. Skulle bare slappe av litt til og vips var klokken 1120! Burde være uthvilt da :)


Nok en gang kom min dårlige planlegging til syne, for frokost hadde jeg heller ikke tatt med. Det ble 4 sjokoladebiter og en halv kopp Chai Latte før jeg la i vei på hjemturen. Heldigvis hadde jeg glemt hvor mye oppover det var fra Trestikle til det vi kaller "lyskrysset", så det ble fryktelig tungt. Dårlig form, tung sekk og 20 cm våt nysnø = god treningsøkt! Det ble en tur på 4,1 km hjem fra Trestikle.




158 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page