top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Til Jøssjø på hålka

Oppdatert: 22. feb. 2022

I går ble det en spontan tur på meg og Ingvild, kun planlagt på få timer. Ingvild sendte meg en melding på formiddagen om jeg hadde anledning, hvilket jeg hadde.


Det er litt begrenset med snø nå etter mildværet som har vært siste tiden, men vi gikk inn på skisporet.no og så at det var nyoppkjørte løyper like ved Engersetra, så jeg kjørte til Ingvild og parkerte der og kjørte sammen opp. Vi ble meget skeptiske da vi kjørte oppover for vi så jo at det var veldig lite snø. Vi fikk på oss hodelyktene og pakket pulkene og gikk ned til der skiløypene startet. Startet supert med flott spor... Kom oss kanskje 1,5 km inn og så var det brått slutt på snøen! Helt slutt! Ha ha, der sto vi da med tunge pulker. Vi spente av oss ski og pulk og måtte rett og slett gå en liten rekognoseringstur for å se hvor langt unna snø vi var. Heldigvis var det ikke så langt, så vi dro pulkene forsiktig over skogbunnen frem til der vi traff på snø og is igjen. Vi valgte da å gå opp på jøssjøveien, der var det mer eller mindre islagt og litt snø i midten, så der kunne vi gå på bena bort til Jøssjø. Vi valgte å legge oss et annet sted enn vi har gjort før.


Sammenlignet med forrige tur for 2 uker siden, føltes dette som en varm vårkveld. Gradestokken viste -2,6 da vi la oss, men det ble litt kosefyring i teltene allikevel - viktig å kose seg maks.


Ingvild var først oppe i dag, hun hadde rukket å steke seg sveler før jeg våknet. Da jeg startet med frokosten min, tok hun seg en liten formiddagssiesta så kl var vel 1130 før vi begynte å pakke sammen.



Turen tilbake ble en god treningsøkt. Det ble 4 km på bena på islagt vei med skisko (!), pulk og staver. Det var ikke lett å få feste med skisko altså, men vi kom oss tilbake til bilen uten å falle. Heldigvis var det ikke like dårlig føre hele veien som bildene viser under.


Nok en hyggelig tur er over, neste gang håper vi å få til en hel helg, det er jammen lenge siden sist!

47 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page