top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Test av Haven Tent

Oppdatert: 15. mai 2021

Nok en solotur til Vardåsen - Røysjømarka for å teste ut min nye Haven Tent som jeg har gledet meg til at skulle komme til Norge i over et halvt år. Både jeg og Ingvild kjøpt oss disse og hun har allerede fått testet sin på terrassen. Jeg har måttet vente da liggeunderlaget som fulgte med hos meg ikke var tett i ventilen. Jeg var i kontakt med Derek fra Haven tent og han sørget raskt for at jeg fikk et nytt.


Dette er altså en relativt ny hengekøye hvor man ligger flatt! Endelig går det an å sove på siden/magen som jeg gjør. Jeg ligger kjempegodt i vanlig køye, men jeg klarer aldri å sove. Det er forløpig kun magasinet.no som tar inn Haven tent i Norge. Det er en type alt-i-ett køye etter at du har hengt den opp første gang. Køye, myggnett og tarp sitter sammen og det å henge den opp tar kanskje ett minutt, pluss litt til for finjustering. Liggeunderlaget som følger med er isolert og trekket fungerer som en pumpesekk. Mange har spurt meg om man kan bruke feks et Exped liggeunderlag i Haven Tent, men det kan man ikke. Underlaget som følger med har tverrgående luftkanaler, men Exped har langsgående. Bruker man Exped vil køyen klappe mer sammen.


Man kan velge å sove med bare myggnettingen på eller med tarp og tarpen kan festes på flere måter. Er det lite vind kan tarpen festes med barduner litt ut fra køyen, gjerne med via en stokk/stav så får man utsikt. Blåser det veldig er det en toggle på hvert hjørne, samt på midten som man fester tarpen i. Da blir det nærmest et telt. Køyen har 6 oppbevaringslommer på innsiden og man får blant annet plass til skoene. Utrolig deilig å ha plass til vannflaske, kaffekoppen, litt klær og diverse - love it. Det følger med to små karabinkroker slik at man kan henge opp sekken i mønesnoren, men det gjorde ikke jeg denne gangen. Køyen var lang til meg med mine 163 cm, så jeg hadde masse plass i fotenden. Bredden var jeg spent på for jeg har hørt at mange klager på at den er veldig smal. Jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt den bredere, men for meg og min liggestilling gikk det helt fint. Det eneste man må passe på er at hoftene plasseres der hvor glidelåsen er på det laveste. Hvis man ligger for langt den ene eller andre veien, forskyves tyngdepunktet og enten hode eller føtter blir liggende for høyt opp.


Jeg sjekket værvarselet før jeg gikk, men ikke vindvarselet dessverre. Dermed ble det ikke så mye søvn denne natten heller. Man ligger utrolig vindutsatt til på Vardåsen, og med den vinden så blafret det godt i tarpen for å si det slik. Men jeg sovnet til slutt ut ved 05 tiden og sov til 0920. Komforten var det ingen ting å si på!


Gleder meg VELDIG til å teste ut denne igjen snart. Har vi endelig funnet det produktet som oppfyller alle ønsker?







2 774 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page