top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Røysjømarka på langs med overnatting på Høgåsen

Oppdatert: 18. sep. 2022

Jeg hadde lenge hatt lyst til å ta en litt lengre tur selv om det var alene, så etter litt planlegging og fundering ble Røysjømarka på langs noe av. Jan Ivar kjørte meg til Røysjøbommen på formiddagen i et aldeles nydelig vær. Siden jeg skulle gå såpass langt på en dag og jeg visste (takket være en lommekjent nabo) at stiene kunne være "så som så", så startet jeg ruta med et ganske langt strekke på grusvei. Men det er helt ok for da går km relativt fort unna.


Jeg gikk drøye 9 km fra Røysjøbommen til Søndre Svanevann før jeg tok lunsjpause i solsteika. Det var virkelig godt og varmt. Søndre Svanevann var flott, men ikke et egnet sted for telt, eller pauser for den skyld. Jeg måtte gjennom busker og kratt for å komme til solsiden, og det var ikke lett å finne et sted å sette seg. Det var myrete og fryktelig mye maur. Jeg tok en god og lang lunsjpause hvor jeg både spiste, og ikke minst drakk godt. Dette var som sagt en meget varm dag, langt oppå 20-tallet, og jeg visste at jeg hadde ingen flere vannkilder før dagen etter. Dvs at jeg måtte bære med meg alt vann herfra. Da ble sekken en god del tyngre og jeg måtte rasjonere litt på vannet. Jeg hadde en 2 liter hydrapak seeker og 1 liter Nalgene flaske, men i den varmen og med slik svetting, burde jeg hatt mye mer!!




Fra Søndre Svanevann til Høgåsen var det ennå 7 km og det var her den virkelige harde turen startet. Det gikk mye opp og ned, men var veldig fornøyd med meg selv med at jeg ikke gikk feil. Men det skulle vel litt til, jeg sjekket Norgeskart-appen omtrent hver 300 meter.





Siste stykket opp til Høgåsen var en god klatreetappe, men kom meg opp til en fantastisk utsikt!!! Helt vanvittig faktisk! I det været og med en skikkelig sliten kropp, var det en helt euforisk følelse å komme frem. Jeg var overrasket over at det ikke var noen andre der. Det var ikke verdens enkleste sted å slå opp et telt, men fant meg til slutt en liten hylle.





Etter en god natts søvn våknet jeg ganske tidlig på morgenen av at det var hundre grader i teltet. Fikk åpnet opp alt og la meg ned igjen og dormet videre en liten stund. Da var det bare å komme seg opp. Satt i teltåpningen i bare sportsbh'en for det var nok en skikkelig bra sommerdag. Etter litt sløving, kaffe og havregrøt var det bare å pakke sammen og komme seg videre.


Jeg var litt usikker en periode om jeg skulle komme meg helskinnet ned fra Høgåsen, for det var ikke verdens enkleste sti og komme seg ned. Tung ryggsekk og dårlige knær som jeg har, ble det litt vanskelig, men kom meg da ned. Jeg var veldig glad for at jeg hadde staver!


Jeg gikk ned til hovedveien og helt ned til Berger og Bergerbukta. Målet var nådd og turen ble på 21,69 km for å være nøyaktig. I mens jeg ventet på å bli hentet, dyppet jeg slitne tær i vannet.




27 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page