top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Lommetjern

Oppdatert: 18. mar. 2021

Endelig fikk vi skviset inn en liten tur i en hektisk hverdag igjen. Denne gangen var det mange grunner til at det ikke ble en langtur. Vi hadde rett og slett ikke så lyst, det er svært vått i marka og våte føtter fristet ikke, hjortelusfluene er fortsatt tilstede i hopetall og det blir tidlig mørkt. Dette var rett og slett en skikkelig kosetur.


Vi kom oss avgårde på ettermiddagen og vi parkerte ved Urdevann/Ulevann igjen, denne gangen på den nestsiste p-plassen. Derfra fulgte vi rett og slett en grusvei helt til Korpetjern hvor planen var å overnatte. Det var fint vær, men for en gangs skyld hadde vi sjekket vindvarselet også, og det var meldt mye vind i løpet av kvelden. Ved Korpetjern blåste det kraftig allerede da vi ankom, så vi bestemte oss for å gå videre til Lommetjern. Ingen av oss hadde vært der heller før, men siden tjernene lå så tett, fant vi ut at vi kunne ta en titt. Kart hadde vi ikke med, men med norgeskart-appen var det ingen problem å finne Lommetjern.



Ved Lommetjern var det langt lunere. Ikke så idyllisk kanskje, men mer enn bra nok for oss til å ha en hyggelig kveld. Det var helt tydelig at dette ikke er et så bevandret område, for her var det lite spor etter folk på den siden vi lå. En perfekt tørrgran lå veltet rett ved der vi hang opp køyene våre og denne holdt oss gode og varme hele kvelden.


Vi har på de siste turene våre gått vekk fra Real Turmat og over til å lage middag. Dette krever litt mer matprepping hjemme før vi reiser, men fortsatt veldig enkelt når vi er på tur. Ingvild stekte seg hamburger og jeg hadde stekt opp kyllingfilet på forhånd som jeg varmet i fløte med buljong og hadde kokte grønnsaker til. Så enkelt, men så godt.


Kvelden ble av det morsomme slaget denne gangen, ikke det at vi pleier å ha det kjedelig, men denne gangen hadde vi det ufattelig morsomt. At to mennesker kan ha det så hyggelig og morsomt sammen, er ganske utrolig. Ingen fare for at vi skulle bli "overfalt" av ville dyr heller, slik som vi fliret og lo hele kvelden.


Vi krabbet ikke opp i Haven Tent-køyene våre før over midnatt og jeg opplevde noe jeg aldri har opplevd før i køye; jeg sovnet momentant!!! Endelig har jeg funnet en køye som passer meg! Jeg våknet riktignok i 0430 tiden og slet med å sove igjen, men jeg var noe forfjamset da jeg skjønte at jeg allerede hadde sovet i flere timer.


Søndag morgen blåste det skikkelig, så det var en kald fornøyelse å lage frokost. Vi turte ikke å tenne opp bålet igjen pga vinden og begge gassene våre streiket, ennå jeg hadde vintergass. De virket sånn halvveis til slutt så det ble egg og bacon, men det tok evigheter. Vi tok en cowboystrekk i køya igjen før vi motvillig måtte pakke sammen og tusle mot bilen igjen. Vi brukte appen i dag også så vi gikk på en svært lite synlig sti gjennom skogen, dermed fikk vi en runde denne gangen også.








145 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page