top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Jøssjø

Oppdatert: 17. mar. 2021

Så var det duket for en ny tur og denne gangen en hel helg, det føltes som en evighet siden sist.


Jeg kjørte opp til Ingvild i Vikersund fredag ettermiddag, for deretter å kjøre opp til Engersetra for å parkere der. Målet fredag var Jøssjø av flere grunner. For det første er det jo det stadige ønsket om å sove ved et nytt vann. Med siste ukers nedbørsmengder visste vi at det er svært vått i naturen og vi kom oss ikke ut før det var mørkt. Vi har ikke verdens beste hodelykter, så vi konkluderte med at det var greit å holde oss på grusvei i mørket. Vi hadde fått tips om et sted å "henge" på Facebook siden til Finnemarkas venner og dette stedet fant vi, men vi var ikke helt fornøyde med stedet, så vi trasket videre. Jeg hadde studert satellittbilde av Jøssjø før vi dro, så jeg visste om en lysning litt lenger fremme og håpet at det skulle være et fint sted. Noen minutter senere fant vi en sti som førte oss i riktig retning, og jammen var vi glade for å ha bestemt oss for å gå videre. Stedet lå litt unna veien med fin bålplass og noen hadde laget en liten sittebenk, for en luksus.


Vi hang opp hengekøyene våre før vi startet med bålet. Det var litt utfordrende å finne tørr ved på bakken i mørket, men vi fant nok etter hvert. Noen hadde også vært så snille at det hadde gjort bålet klart, så det var i grunn bare å tenne på. Den obligatoriske kaffe & baileys ble selvfølgelig fortært i mens vi startet på middagen. Real turmat sine dager er forbi for oss, nå lager vi faktisk mat på tur og det er utrolig koselig og godt. Det krever kanskje litt mer forberedelser hjemme før vi drar og tar litt mer plass i sekken, men allikevel så verdt det.


Vi storkoste oss rundt bålet som vanlig, og en stund før vi la oss, kokte vi opp vann til vannflaskene våre og la inni soveposene våres. Det er utrolig deilig å legge seg i en skikkelig varm sovepose. Haven tent køyene skuffet ikke denne helgen heller! Jeg er så glad for at mine søvnproblemer på tur, ser ut til å ha løst seg. Jeg sovner fort og sover i mange timer av gangen, tror faktisk jeg kun var våken 1 gang i løpet av natten og våknet uthvilt i 09-tiden. Det var tykk tåke da vi våknet og kuldegrader, men et vanvittig flott lys. Det ble MANGE fine bilder i løpet av dagen og de kommer her alle sammen, jeg klarte ikke å plukke ut hvilke som var finest.




Utover formiddagen kom solen helt fram og tåken forsvant. Vi var så fornøyde med plassen vi hadde funnet (og vi var muligens litt daffe), så det endte opp med at vi etter hvert tok beslutningen om å bli på samme sted en natt til. Vi hadde uansett ikke lagt noen plan for hvor vi skulle. Vi måtte finne nok ved til å holde oss gjennom hele dagen, men det fant vi fort ut at ikke var noe problem da det var lyst. Ikke langt fra der vi lå var det rester etter vedhogst, så det skortet ikke på felte småtrær. Den største utfordringen var å finne noe som var tørt nok, men vi klarte det også.


På ettermiddagen kom det noen små regnskurer som ikke var meldt. Vi ble litt småstresset da vi ikke hadde med oss noe regntøy (annet enn skalljakke), men bygene varte heldigvis ikke lenge.





Dagen gikk med på vanlig vis egentlig; hente ved, sage ved, legge på bålet, hente ved, sage ved, legge på bålet, spise, drikke, legge på bålet, hente ved, spise litt igjen, drikke litt, sage ved osv.... Helt utrolig hvor tiden flyr. Mange lurer på hva vi får tiden til å gå med når vi er på tur og om det ikke er kjedelig, men det er det slettes ikke! Og arbeidsledig blir man heller ikke når man har et bål å passe på og mat som skal lages. Det sier vel litt når vi oppholdt oss på en kanskje 20 kvm stor plass hele dagen, men jeg allikevel klarte å få godt over 6000 skritt på skrittelleren!




Etter nok en god natts søvn våknet vi søndag morgen til strålende sol og litt mildere vær. Vi hadde slettes ikke lyst til å dra hjem, men et lite sekund hadde vi mobildekning så vi fikk noen nyheter som gjorde at vi måtte vende nesen hjemover. Men, vi hadde rukket både kaffe og frokost og nytt morgensolen litt, så det var ikke synd på oss. Vi innså hvor heldige vi var med været da vi kjørte ned igjen fra Engersetra og møtte på tykk tåke og skikkelig kalt og surt vær.


Ennå en gang har vi hatt en fantastisk tur med værgudene på vår side, masse god mat og drikke, godt selskap, mange rare samtaler, rett og slett bare ladet batteriene! Vi gleder oss til neste tur, som vi håper å få til i desember, hvor nå enn den blir...... Noen forslag?




179 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page