top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Jakten på Nordlyset

Oppdatert: 22. feb. 2022

Fredag meldte flere nettaviser om at det ville bli mulig å se nordlys over Drammen natt til lørdag. Jeg var fristet til å stikke ut en tur på egenhånd, men klarte liksom aldri å bestemme meg. Etter fredagstacoen bråbestemte jeg meg og var ferdig skiftet, pakket og på vei 40 minutter senere.





Jeg gikk opp mot Vardåsen og hadde et håp om å komme meg helt opp på toppen, der jeg har ligget med hengekøye tidligere. Det målet måtte jeg skrinlegge kjapt for da jeg tok av fra skisporet var det ingen som hadde gått der, jeg måtte tråkke min egen sti. Jeg hadde fått låne truger av naboen, men det var faktisk ennå tyngre å gå med det, så jeg gikk uten. For hvert skritt sank jeg 25-30 cm ned så det gikk ikke fort og jeg skjønte fort at jeg ikke kom meg til toppen. Det ble til at jeg la meg der jeg lå i januar.





Jeg fikk opp teltet og fikk samlet sammen masse tørr ved og fikk i gang bålet før jeg skiftet til tørt tøy. Mat hadde jeg jo ikke pakket med meg i farta, men hadde heldigvis med meg litt sjokolade og kaffe og baileys som vanlig. Jeg satt oppe til all veden var brent opp kl. 01, men noe nordlys var ikke å se. Jeg var oppe en tur igjen 0230, men heller ikke da så jeg noe.



Som vanlig sov jeg særdeles dårlig, men denne gangen følte jeg det hadde litt med utstyret å gjøre. Har kjøpte meg en chair kit til liggeunderlaget (for å kunne bruke underlaget som en stol), men dette var dessverre fryktelig glatt. Jeg lå tydeligvis ikke helt rett og skled av liggeunderlaget hele tiden. Her må noe gjøres! Jeg har nå bestilt noe som heter sock stop som man vanligvis bruker under sokker for å gjøre de sklisikre. Håper dette vil løse problemet.


Etter en dårlig natt, ble det en rolig morgen/formiddag i solen med litt kaffe og sjokolade før jeg trasket nedover igjen. Neste helg skal jeg og Ingvild på tur igjen.









54 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page