top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Høsttur til Trestikle

Oppdatert: 8. okt. 2022

Denne uken er det høstferie her på Østlandet og siden jeg har litt for mange feriedager til gode, tok jeg meg fri fredag. Jeg fikk mannen til å kjøre meg til Røysjøbommen og derfra gikk jeg til Toresvannet. Jeg hadde bange anelser angående dette vannet da jeg ikke fant mer enn ett bilde på SoMe eller google derfra. Med andre ord; ikke videre optimistisk.

Etter å ha fulgt en relativt gjengrodd sti, kom jeg til slutt frem til vannet og lo litt for meg selv. Stort var det ikke og helt gjengrodd, ingen steder å slå opp noe telt og det var helt greit, for det var ikke så koselig der akkurat.

Toresvann i Røysjømarka

Jeg bestemte meg raskt for å gå til Trestikle som jeg har ligget ved 2 ganger tidligere i år, men denne gangen ville jeg gå til et sted som jeg fant på en av trimturene mine rundt vannet på forsommeren. I stedet for å bare følge sti, så gikk jeg litt "skauleis", det ble mer enn bare litt strevsomt. Det var fryktelig gjengrodd der jeg gikk, men fikk presset meg og sekken gjennom busker og kratt.

1 time etter at jeg ble sluppet av ved Røysjøbommen var jeg fremme, så ikke lange gåturen. Men siden jeg startet på ettermiddagen og solen ikke er oppe så lenge, så hadde jeg heller ingen plan om noe langtur.

Jeg rakk å få opp teltet, lage meg en kaffe og Baileys, (min musthave på alle turer) kose meg litt i solen med en bok før den gikk ned. Jeg samlet litt ved i tilfelle vinden skulle løye og jeg skulle få lyst til å lage et bål. Men, vinden løyet aldri nok, så bål utgikk. Etter hvert ble det middag og mer bok og bare nyte stillheten frem til jeg la meg for å sove ved 23 tiden. Natten var faktisk veldig varm, ca 13 grader. Ikke ofte jeg er for varm, men denne natten måtte jeg faktisk kaste sokkene og pannebåndet.


Våknet fredag morgen til ennå mer vind enn dagen før, men kaldt var det fortsatt ikke, det var rundt 15 grader. Som vanlig drøyde jeg i det lengste før jeg pakket sammen og tuslet hjemover. En distanse på ca 5 km. Da jeg kom hjem hadde jeg dessverre en del ekle passasjerer på kroppen. Børstet ut 6 hjortelusfluer av håret og ennå flere av klær og sekk.... grøss





129 visninger2 kommentarer

2 comentarios


Rodney Harper
Rodney Harper
04 mar

Akkurat flyttet til Åskollen så gøy å se innlegg fra Røysjømarka som jeg så smått har begynt å utforske

Me gusta
kari gigernes
kari gigernes
05 mar
Contestando a

Velkommen til Åskollen :) Så hyggelig at du har lest noen av innleggene våre. Dessverre ligger jeg litt bak med oppdateringene, så det kommer nok ennå flere bilder fra Røysjømarka og andre steder etter hvert.

Me gusta
bottom of page