top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Fantastiske Tretjernsåsen

Oppdatert: 3. nov. 2022

Vi bråbestemte oss torsdag for at vi ville ut på tur igjen, så da var det bare å hive seg rundt og pakke sekken. Nå begynner dessverre "nettene å bli lange" (men kulda har ikke satt helt inn), ergo det blir tidlig mørkt, så det er begrenset hvor langt vi får gått når vi drar ut etter jobb. Vi foretrekker å kunne slå opp telt med litt dagslys, det er både enklere og koseligere.


Fredag hentet Ingvild meg på jobb så kjørte vi opp til parkeringen nedenfor Nerdammen. Været var litt utrygt hele dagen og det var meldt masse regn på natten, men heldigvis ingen regn da vi gikk. Vi gikk fra parkeringen og opp til Tretjernsåsen, et sted vi har vært 2 ganger før og som aldri skuffer. Det er liksom en helt annen natur der oppe og man får litt mer fjellfølelse.

Vi fikk opp teltene og etter hvert ble det også bål på oss, det var jammen lenge siden sist. Det er noe eget med den bållukten altså, det å komme hjem og alt lukter sur røyk - ingen ting er bedre enn det. Det har jo regnet ganske mye i det siste, så vi var litt spente på om vi a) fant ved og b) fikk veden til å brenne. Finne ved var ikke noe problem for noen hadde tydeligvis vært på vedfangst der tidligere, så det lå mye der. I tillegg hadde jeg med både opptenningsved, opptenningsbriketter og sag, så bål var null stress.


Ingvild slo på "stortromma" og stekte hamburger m/tilbehør i stedet for real turmat som vi ofte sverger til. Jeg hadde planer om å gjøre litt mer ut av maten jeg også, men enden på visa var at jeg bare tok med en pastagryte. Litt mer avansert enn real turmat, men ikke mye, dog gir den følelsen av noe å tygge.

Tåken ble tykkere og tykkere ut over kvelden og det var litt yr i luften. Akkurat da det fristet med å krype inn i hvert sitt telt, startet det å regne. Vi visste at det var meldt både mye vind og regn i løpet av natten, og det stemte godt. Både jeg og Ingvild våknet 04.30 av været. Ingen av oss sov noe særlig etter det, men det gjorde liksom ingen ting. Så deilig å bare ligge i soveposen og høre på regnet som trommet mot duken og vinden som rev i teltet, uten av det rikket seg en millimeter.


Etter hvert som dagslyset kom, skjønte vi at her var det duket for en knalldag. Det tok litt tid før solen sto høyt nok på himmelen for å treffe oss, men så kom den for fullt. Tretjernsåsen er blitt et av våre favorittsteder. Det er ikke langt å gå (men litt bratt), men naturen er som jeg skrev over, helt annerledes der oppe. Man føler at man er mye lenger unna byen enn det man egentlig er. Og når solen skinner som i dag, ja da går jeg amok med mobilkamera :) Vakkert, ikke sant?

Vi sto opp, drakk kaffe og spiste frokost. Ingvild tok seg en cowboystrekk i mens jeg leste en bok. Da klokken var blitt ca 13 var det på tide å pakke sammen og rusle mot bilen igjen. Vi passerte Nerdammen og der var det mange som var på søndagstur (bortsett fra at det var lørdag) i det fine været. Vi snakket mye om når og hvor vi skal dra neste gang. Det er som sagt litt utfordrende nå på høst/vinter, at det blir så tidlig mørkt. Vi la en plan om å gjøre det litt anderledes neste gang.... to be continued :)



136 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page