top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

En herlig tur til Vardåsen

Denne turen tror jeg at jeg kommer til å leve lenge på!!!


Det ble nok en solotur på den ene halvdelen av Vimsene, jeg har tross alt en streak å opprettholde. Snart 4 år sammenhengende med overnatting ute hver eneste måned. Da lørdagen kom, hadde jeg ennå ikke bestemt meg for om jeg skulle ut på tur, eller om jeg skulle utsette det til neste helg. 13.30 bråbestemte jeg meg og heiv meg rundt for å pakke sekken. Været var strålende, endelig var det sol igjen, etter en vinter med mye snø, kaldt, regn, is for så å begynne syklusen på nytt med snø, kaldt, regn og is.....


Jeg hadde sett på facebooksiden til Røysjømarkas venner at det var fine labbeløyper helt opp til postkassen på toppen av Vardåsen, så det ble målet. Jeg har aldri overnattet helt på toppen på vinteren. Målet var å rekke solnedgangen på toppen. På vei opp stoppet jeg mange ganger og bare nøt solen og tok hauger med bilder. Alle trærne var dekket av 1 cm tykk is på alt av greiner, så det glitret så fint pga solen. Jeg er sikker på at jeg hadde endorfinrush på vei opp, helt utrolig hvor stor lykkefølelse jeg kan få av bare noen solstråler. Med trugene på sekken, veide den 17,5 kg, så det gikk ikke fort oppover i det bratte terrenget.



Da jeg kom opp til postkassen på toppen, tok jeg på meg trugene mine og gikk videre innover og litt ned og vekk fra stien. Selv om jeg var kanskje 200 meter fra stien, følte jeg at jeg var et helt annet sted. Jeg tråkket meg en plass til teltet og koste meg med en kaffe & baileys før jeg satte det opp. Solnedgangen rakk jeg og det var så flott lys.




Jeg hadde planer om et bål, men det var dårlig med tørr ved, så det skrinla jeg. I stedet ble det middag og film i teltet. Jeg la meg ved 22 tiden, var oppe en tur 04.30 og sov helt til 10.10! Sov som en stein!! Sjelden jeg sover så hardt på tur! Våknet søndag til litt snødryss på teltet. Tok en kaffe, leste litt bok og trasket hjemover litt ut på dagen. En aldeles herlig tur med litt smak av vår!



78 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page