top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

En helg ved Nerdammen

Oppdatert: 19. mar. 2021

Så var helgen kommet for årets (kanskje) siste tur. Nok en gang gjorde vær & føreforhold at vi måtte gjøre om på planlagt rute. Planen var at vi skulle kjøre så nære Nerdammen vi kom og gå derfra til Vakkertjern. Nå har vi planlagt tur dit flere ganger før, men ennå ikke kommet oss dit. Grunnen denne gang var at det rett og slett er blitt for mye vann i terrenget. Stier er gjørmehull og myrer er blitt til tjern. Vi ble advart på forhånd, så da ble planen å ta første natten ved Nerdammen og ta resten som det kom. Vi så fort at advarslene stemte for det var veldig vått, så på den korte avstanden vi gikk måtte vi konsentrere oss for ikke å bli klissvåte på bena.



Bruk piltastene for å se igjennom bildene fra helgens tur


Det finnes mange fine plasser rundt Nerdammen, men det blåste veldig på fredagen, så vi valgte å gå over demningen for der var det litt roligere vind. Det var flatt og fint der, men vi slet faktisk med å finne to steder vi kunne slå opp telt. Ikke pga terrenget, men fordi det var så vått. Vi fikk opp teltene og fant oss en bålplass som lå litt bortenfor i ly av vinden. Trikset fra forrige gang med fakkel benyttet vi oss av nå også, men vi slet mer med å få liv i og å holde liv i bålet denne gangen. Vi ble lurt av at det lå noen fine vedkubber der, men disse ville liksom ikke brenne skikkelig. Heldigvis hadde vi også primus så vi fikk oss både mat og kaffe mellom kampen med bålet.


Siden forrige tur har jeg kjøpt meg telt og valget falt til slutt på et Helsport Reinsfjell superlight 2. Jeg vurderte lenge Pro-utgaven, men kom til slutt frem til at med mitt bruk holder det med en superlight-utgave. Teltet er 2 manns telt, men da skal man være veldig gode venner og helst bare ha godt vær. Jeg og Ingvild er så luksusdyr at vi nå altså drasser rundt på hvert vårt telt. Men det er utrolig godt å kunne rote rundt som man selv vil, og ikke minst slåss med soveposen om natten, uten at det går ut over noen.


Natt til lørdag snødde det, men det var ikke så mye av dette som la seg. Lørdag hadde vi flere værtyper egentlig. Det startet med sol, så tykk tåke, deretter overskyet og vindfullt som holdt seg resten av dagen. Ingvild fyret opp et bål på formiddagen med kun 2 fyrstikker, det er det lov til å være stolt av under så våte forhold! Resten av dagen gikk vel med på å spise og finne ved. Vi bestemte oss fort for å bli på samme sted et døgn til pga hvor vått det var overalt. Dermed fikk vi ryddet stedet rimelig bra for kvister og rester etter trehogst. Det er en fulltidsjobb å holde liv i et bål i 12 timer, men det klarte vi altså. Ingvild hadde også tatt med svelerøre, så vi stekte sveler på bålet, i tillegg til pøler med pizzadeig surret rundt og Real Turmat. Det var vel ikke den sunneste dagen vi har hatt. Dagen gikk uansett veldig fort og til kvelden kom kuldegradene snikende. Jeg var litt kald da jeg la meg fredag kveld, og det er fryktelig dumt. Er man allerede kald når man legger seg i soveposen, bruker man fryktelig lang tid på å bli varm. Lørdag kveld hoppet jeg litt rundt før jeg la meg for å få i gang blodsirkulasjonen, i tillegg kokte jeg opp vann som jeg hadde i Nalgene-flasken min, som funket som varmeflaske i soveposen. Jeg frøs ikke hele natten, men Ingvild slet mer denne natten. Hun endte opp med å gjøre det man egentlig ikke skal, nemlig kle på seg alt hva man har, men hun fikk da opp temperaturen etterhvert.


Søndag morgen våknet vi til strålende sol og hvittrim på bakken og helt stivfrossent telt. Det var fantastisk flott. Vi spiste frokost og slappet av og etterhvert kom turfolket frem. Vi fikk besøk av en familie på 4 som ønsket å være på samme plassen som oss for å grille pølser, men da skulle vi pakke sammen, så det gikk fint. På vei tilbake til bilen så vi mange mennesker som hadde tatt turen ut i det fine været. Det var flere bål langs vannet.


Oppsummert en veldig koselig helg, men kanskje litt mye mat og litt lite mosjon!

444 visninger0 kommentarer

Komentarai


bottom of page