top of page
  • Forfatterens bildekari gigernes

Basecamp Flatdammen

Da var det tid for å huke av november på listen for "overnatting hver måned" og denne gangen hadde vi bestemt oss for å gjøre ting litt annerledes. Men, surprise-surprise, ting ble selvfølgelig ikke som vi hadde planlagt, det er jo ikke akkurat noe nytt! Jammen godt vi er omstillingsdyktige :) Været får man jo ikke planlagt på forhånd akkurat, men det medførte jo at vi ikke fikk gjennomført det vi hadde sett for oss. Vi hadde altså tenkt å ha basecamp ved Flatdammen hele helgen, og slik ble det. Videre var planen at vi skulle la teltene stå på lørdag og gå oss en lang tur med dagstursekk og lage lunsj underveis, for så å returnere til teltene på ettermiddagen. Vi så virkelig frem til å kunne gå en lang tur uten tung sekk, men slik ble det altså ikke.


Da vi kom opp på fredag ettermiddag var det allerede blitt ganske så mørkt da vi fant et sted for å slå opp teltene. Jeg hadde først tenkt at vi kunne gå over bekken som renner ned fra Flatdammen, men det viste seg å være helt umulig pga vannføringen. Steinene i bekken som vi gikk over for 2 år siden var nå mer eller mindre under vann og det var MYE vann. Men vi klarte å finne oss et fint sted vi kunne slå opp teltene rett ved siden av hverandre. Jeg hadde vært på finn.no og gjort en nytt bruktkupp, så denne gangen hadde jeg også et Hilleberg Nallo telt, og det var jeg jammen glad for i det været. Det plaskregnet og skallbuksen var gjennomvåt innen jeg hadde fått opp teltet. Jeg hadde aldri klart å komme meg inn i Hilleberg Souloen uten å gjøre alt annet vått samtidig.

Det plaskregnet og blåste hele kvelden, så det ble til at vi lå i hvert vårt telt, leste, skravlet og så litt på serier. Da jeg våknet lørdag morgen i 9 tiden, regnet det fortsatt og morgenfuglen Ingvild hadde allerede vært ute å gått seg en tur. Tåken hang tykk og vi bestemte etter hvert oss bare for å gå en tur i nærområdet, i stedet for å legge ut på langtur. Ikke så kos å sette seg ned for å lage lunsj i slikt vær. Vi trasket av gårde mot Nerdammen og innover mot Mellomdammen og temperaturen var helt nydelig. Etter hvert sluttet det å regne og jammen begynte tåken og lette også.

På vei tilbake bestemte vi oss for å gå innom Gravningen for der hadde vi ikke vært før. Da vi nærmet oss vannet stoppet vi for å beundre en ganske nybygd hytte, da det plutselig stakk ut et hode fra en gapahuk som lurte på om vi hadde gått oss bort. Vi sa som sant var, at vi bare beundret hytten og da ble vi invitert bort. Der satt det to hyggelige karer som het Kjetil & Ståle. Det viste seg at Ståle hadde gått i klassen til mannen til Ingvild i 9 år, så de hadde mange felles kjente. Vi ble servert øl & snaps og gode historier og turen vår endte der :) Da vi satt der, stakk solen frem og det ble rent så hyggelig. Etter et par timer trasket vi tilbake til teltene våre for å få på oss litt varmere tøy og lage oss litt mat. En litt annerledes tur enn vi pleier å ha, men utrolig hyggelig var det.

Søndag morgen våknet Ingvild ved 05 tiden, hun er jo ikke vant til så mye stillesitting (eller ligging i dette tilfellet), så da jeg våknet ved 09 tiden (faktisk til sol)var hun så og si ferdig pakket. Jeg droppet frokosten så allerede litt over kl 10 dro vi hjemover. Teltet var klissvått, både innvendig og utvendig. Det regnet godt hele denne natten også. Veldig høy luftfuktighet, og jeg hadde masse kondens inni innerteltet også denne natten. Ingvild hadde ikke det, men hun hadde footprint på teltet, så det er mulig det var det som gjorde utslaget. I tillegg til at hun jo var tidlig oppe, var mye inn og ut av teltet, fyret litt osv.... Jeg har footprint til mitt telt også, men orket ikke å bakse med det i plaskregnet fredag kveld.



172 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page